Pénz- és tőkepiac

Teljesen leválasztják a Vitescot a Continentalról

A Continental részvényesei között osztják ki a tőzsdére lépő Vitesco részvényeit.

A Continental részvényesei minden öt után kapnak majd egy Vitesco-részvényt

– derül ki a Continental szétválásról döntő közgyűlésére szóló ma közzétett meghívóból. A tőzsdére lépő Vitesconak egyébként az előterjesztés szerint összesen 40 millió darab részvénye lesz, amelyből 20 000 marad a Continental tulajdonában. A leválasztást követően azonban ezt is eladja a jelenlegi anyavállalat. Mindennek eredményeként a Vitesco tulajdonosi struktúrája teljes egészében a Continental tulajdonosi viszonyait fogja leképezni, azaz

a legnagyobb részvényes ebben a cégben is a Schaeffler-család lesz 46 százalékos részesedéssel.

Fotó: Ole Spata/dpa/AFP

Az autóipari beszállító vállalat már 2019-ben elhatározta, hogy saját részvényesei tulajdonába adja erőátviteli technológiákat fejlesztő leányát, ám a folyamat a járvány miatt átmenetileg megtorpant.

A Magyarországon – például Debrecenben is működő – Vitesco portfóliójában hibrid és elektromos járművekben alkalmazott 48 voltos villamosítási megoldások, elektromos meghajtások és teljesítményleadó elektronikák, elektronikus vezérlők, érzékelők, szervoberendezések, valamint kipufogógáz-utókezelő megoldások is megtalálhatók.

A cég bevételének 90 százaléka ugyanakkor – írja a német Finanzen.net online hírportál – még a robbanómotoros meghajtáshoz kapcsolódik.

autóipari beszállító Schaeffler-család Continental Vitesco
Kapcsolódó cikkek