Pénz- és tőkepiac

A vártnál nagyobb osztalékot fizet az ANY Biztonsági Nyomda

Összesen 1,228 milliárd forintot fordít osztalékfizetésre idén az ANY Biztonsági Nyomda, a részvényesek július 15-től számíthatnak a juttatás folyósítására.

A vártnál nagyobb, részvényenként 83 forintos kifizetéséről döntött az ANY Biztonsági Nyomda igazgatósága hétfői ülésén, közgyűlési hatáskörben.

A társaság igazgatósága előzetesen 55 forintos osztalékjavaslatot tett, ehhez képest pozitív meglepetés a részvényesi juttatás összege, amely a hétfői, 1335 forintos részvényárfolyam mellett 6,2 százalékos osztalékhozamot jelent.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A döntés értelmében összesen 1,228 milliárd forintot fordít osztalékfizetésre az ANY, a részvényesek július 15-től számíthatnak a juttatás folyósítására.

A stabil osztalékfizetőként ismert nyomdatársaság a 2019-es profitját tavaly a társaság tartalékba helyezte. Az elmúlt időszak prudens gazdálkodása ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a 2020-ban képzett tartalék egy részét osztalékként kifizessék.

Az igazgatóság emellett jóváhagyta Berkesi Ferenc audit bizottsági taggá választását, valamint a könyvvizsgáló újraválasztását, továbbá az előző évekhez hasonlóan elfogadta, hogy az igazgatóság a jegyzett tőke maximum 20 százalékáig saját részvényeket vásárolhasson 2022. október 19-ig.

osztalék ANY Biztonsági Nyomda
Kapcsolódó cikkek