Pénz- és tőkepiac

Huszonnégy forint osztalékot fizet az Alteo

Az új generációs energiaszolgáltató papírjai 1,85 százalékos osztalékhozammal forognak.

Rekordösszegű, részvényenként 24 forint kifizetéséről döntött az Alteo igazgatótanácsa hétfő délelőtti ülésén, közgyűlési hatáskörben eljárva, a pénteki 1300 forintos záróárfolyam mellett ez 1,85 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Fotó: Kallus Gyögy / VG

Az új generációs energiaszolgáltató igazgatósága jóváhagyta a sajátrészvény-vásárlási program meghosszabbítását is újabb 18 hónappal.

A közgyűlési határozat szerint a saját részvények megszerezhetők akár visszterhesen, akár ellenérték nélkül, tőzsdei forgalomban és nyilvános ajánlat útján, vagy – amennyiben jogszabály nem zárja ki – tőzsdén kívüli forgalomban is. A törzsrészvények visszterhes megszerzése esetén darabonként 1-2500 forintot fizethet a részvényekért a társaság.

Minden nehezítő körülmény dacára is nagyszerű évet zártunk, és ebből adódóan nem volt akadálya a megemelt osztalékfizetésnek; ugyanakkor továbbra is növekedési sztorinak tekintjük az Alteót, amelyben az osztalékot is az expanziós céloknak rendeljük alá

– fogalmazott ifj. Chikán Attila vezérigazgató.

A vállalatvezető úgy vélte, mivel az energetikában kimagaslóan jók a bővülés kilátásai és lehetőségei, ezek optimális kiaknázásához minden rendelkezésükre álló forrást mozgósítani kell. Elmondta azt is, hogy az eredeti terveknek megfelelően folytatják a 2024-ig tartó beruházási program megvalósítását: újabb energiatermelő és/vagy energiatárolási kapacitások beléptetésével fejlesztik tovább a szabályozási központot és az ipari energiaszolgáltatási képességeiket.

osztalék tőzsderészvények Alteo tőzsde sajátrészvény-vásárlás
Kapcsolódó cikkek