Pénz- és tőkepiac

Zuhanó profitot jelentett a General Electric

A GE korrigált ipari nyeresége 828 millió dollárra esett a március 31-ével záruló negyedévben.

A General Electric (GE) a negyedéves profit 20 százalékos csökkenéséről számolt be gyorsjelentésében, amelyet elsősorban a repülőgép-hajtóművek iránti kereslet visszaesése okozott.

A GE korrigált ipari nyeresége 828 millió dollárra esett a március 31-ével záruló negyedévben,

az egy évvel korábbi 1,03 milliárd dollárról.

A részvényenkénti 3 centes korrigált eredménye így is felülmúlta a Bloomberg becslésében szereplő 1,4 centet, és az egy évvel korábbi részvényenkénti 2 centet. A gyenge teljesítmény oka, hogy a járvány miatt a turizmus összeomlott, ami a légitársaságokat is erősen sújtotta.

Fotó: AFP

Az amerikai ipari konglomerátum repülőgép-hajtóművek gyártásával foglalkozó vállalata mind a Boeing, mind az Airbus számára szállít motorokat, emellett a légiközlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat biztosít, azonban az új repülőgépek iránti alacsony kereslet erősen visszavetette a forgalmat.

A vállalatcsoport bevételei ennek eredményeképpen 12 százalékkal, 17,12 milliárd dollárra csökkentek. A GE ugyanakkor 2020 második felében növelte szabad cash flowját, és az idei év második felére a nyereség erőteljes növekedését prognosztizálja. Larry Culp, a vállalat vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy

az elmúlt időszak lendületet adott a vállalat decentralizációs és karcsúsítást célzó erőfeszítéseink.

Elismerte azonban, hogy a légiközlekedési ágazat továbbra is nehéz körülmények között készül a felemelkedésre. A vállalat részvényei 2,4 százalékkal 13,25 dollárra estek a New York-i nyitás előtti kereskedésében a gyorsjelentés közzétételét követően, míg azt megelőzően az árfolyama idén nagyjából 26 százalékos pluszban állt.

Az amerikai ipari vállalatok Standard & Poor's indexe 14 százalékkal nőtt idén.

General Electric tőzsdei árfolyam gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek