Pénz- és tőkepiac

Ismét csúcsot hozhat az adóvisszatérítés

Az OTP Egészségpénztár tagjai tavaly összesen mintegy kétmilliárd forint adót igényelhettek vissza. Ez az összeg idén még nagyobb lehet.

Az elmúlt évben az egyéni befizetések harmada, 1,5 milliárd forint érkezett az online csatornákon keresztül az OTP Egészségpénztárhoz, amely öt évvel ezelőtt elsőként biztosította a pénztártagok számára az egyenlegük applikáción keresztüli feltöltésének lehetőségét. Az online ügyintézés már a belépéstől elérhető –

a társasághoz tavaly érkező új belépők 5,5 százaléka döntött úgy, hogy a hagyományos ügyintézés helyett inkább az interneten keresztül válik pénztártaggá.

Fotó: Róka László / MTI

Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója szerint

a pénztárnál az egyéni befizetések mértéke tavaly már 82 százalék volt, a pénztártagok több mint 10,3 milliárd forintot fizettek be.

Ebből az összegből vélhetően rekordot dönt majd a személyi jövedelemadó bevallásához kapcsolódó adó-visszatérítés mértéke. Az eddigi csúcs a tavalyi évhez kötődik, amikor az OTP Egészségpénztár tagjai összesen mintegy kétmilliárd forintot igényelhettek vissza. Az egyéni és munkáltatói befizetések és a jóváírt támogatói adomány után 20 százalékos adó-visszatérítést lehet igénybe venni, míg a prevenciós szolgáltatások és a lekötések után további 10 százalék igényelhető vissza – egyénenként maximum 150 ezer forintos értékig.

munkáltatói befizetések egyéni befizetések adóvisszatérítés OTP Egészségpénztár online ügyintézés új belépők szja pénztártagok
Kapcsolódó cikkek