Pénz- és tőkepiac

Korrigál az OTP, tovább drágulhat a bankpapír

Vegyes hangulat jellemezte tegnap az európai piacokat: Frankfurtban enyhén emelkedett az index, Párizsban és Londonban süllyedt. A BUX azonban a várt pozitív nyitás után délutánra beesett, és 1,36 százalékos mínusszal 45 765 ponton zárt.

A vezető részvények közül az OTP technikai képe még mindig kedvező, s az emelkedést segítheti a Morgan Stanley friss céláremelése is. A bankrészvény tegnap korrigált, csaknem 8,7 milliárdos forgalomban, 0,86 százalékos eséssel, 15 475 forinton zárt.

Ha felfelé indul a kurzus, akkor a következő meghatározó ellenállási szint 15 850 forintnál húzódik.

Még mindig a trendvonal alatt mozgott a Richter, amely majdnem 3,8 milliárdos forgalomban, 3,38 százalékos eséssel, 8010 forinton zárt.

Fotó: Kallus György/Világgazdaság

A Mol emelkedése még a múlt héten elakadt, tegnap tovább csúszott a papír, de megfogta egy rövid támasz, így 0,88 százalékos eséssel 2254 forinton zárt.

A Magyar Telekomból már a múlt héten kiárazódott az és tegnap 0,25 százalékos emelkedéssel, 402 forintig araszolt felfelé.

A forint a kamatdöntést követően gyengülni kezdett, de a közlemény hatására visszaerősödött. Este az euró-forint kereszt 349,53 volt.

https://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-hirek/juniusban-egyertelmuen-kamatemeles-johet-az-elemzok-szerint-3786862/

európai tőzsdemutatók Mol Nyrt. OTP Bank Nyrt. BUX Budapesti Értéktőzsde (BÉT)
Kapcsolódó cikkek