Pénz- és tőkepiac

Nem talált könyvvizsgálót az OTT-ONE

A társaság a részvények elkülönítésének vagy terméklistáról való törlésének lehetőségére figyelmeztette a befektetőket.

Az OTT-ONE számos könyvvizsgáló társasággal felvette a kapcsolatot, s mindent megtett annak érdekében, hogy 2020. évi beszámolója könyvvizsgálatát biztosítani tudja, azonban az új könyvvizsgáló választására irányuló erőfeszítései egyelőre nem jártak sikerrel

– tette közzé a társaság a BÉT honlapján. A közgyűlési hatáskörben eljáró Igazgatóság ebben a napirendi pontban új közgyűlést hív össze azt követően, hogy a társaság új könyvvizsgálóval meg tudott állapodni az állandó könyvvizsgálói feladatok ellátásáról.

Fotó: OTT-ONE

Az OTT-ONE álláspontja szerint a jogsértő állapot kialakulásáért és fennállásáért nem terheli felelősség, ugyanakkor felhívta a befektetők figyelmét, hogy önmagában ezen állapot fennállása a kibocsátót további jogkövetkezményekkel fenyegeti.

Amennyiben a helyzet rendezése rövid időn belül nem történik meg, úgy nem kizárható, hogy a Magyar Nemzeti Bank és/vagy a Budapesti Értéktőzsde a kibocsátóval szemben – a fokozatosság és arányosság elve szerint – egy vagy több további jogkövetkezményt alkalmaz, amely – a teljesség igénye nélkül – lehet figyelmeztetés, pénzbírság, a kibocsátó részvényeinek elkülönítése vagy terméklistáról való törlése.

Az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését 2021. április 16-tól függesztette fel a jegybank. Az intézkedés közvetlen oka az volt, hogy a kibocsátó hiányosan – lényegi, a megítélését potenciálisan érintő információt elhallgatva – tette közzé, hogy könyvvizsgálója visszaadta megbízását. Az MNB kedden 1 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a társaságra a rendszeres tájékoztatási kötelezettség megsértésére hivatkozva.

OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek