Pénz- és tőkepiac

Saját kriptopénzt vezethet be a PayPal

Úgy tűnik, a járványhelyzetből való kilábalással sem csorbul a PayPal népszerűsége, de a cégvezetés nem ül meg a babérjain, még az idén bevezetik a több tucat applikációt kiváltani képes szuperalkalmazást.

A PayPal első negyedéves gyorsjelentése, szolgáltatásaink népszerűsége még saját várakozásainkat is felülmúlta – jelentette ki tegnap este Dan Schulman, az amerikai online fizetési szolgáltató vezérigazgatója.

Az 1,22 dolláros egy részvényre jutó nettó nyereség (EPS) 20 százalékot vert az elemzői konszenzusra, az év/év bázison 29 százalékkal, 6 milliárd dollárra gyarapodó bevétel pedig 100 millióval lett magasabb a várakozásoknál.

Éves szinten a társaság összesen 25,75 milliárd dolláros bevételre számít, amely 20 százalékos bővülést jelentene 2020-hoz képest.

A 2021-es korrigált EPS pedig 21 százalékkal, 4,7 dollárra nőhet.

A fizetési szolgáltató platformján egyébként három hónap alatt a várt 265 milliárd dollárral szemben 285 milliárd erejéig bonyolítottak le fizetési műveleteket, így az elmúlt 12 hónapban a tranzakciós érték meghaladta az 1000 milliárdot.

A cég ráadásul – más technológiai társaságokkal ellentétben – vélhetően továbbra is növekedni fog,

a tárgyidőszakban 14,5 millióan csatlakoztak felhasználói táborához, 392 millióra emelve az ügyfélszámot.

Év végéig pedig összesen 52–55 millió új számla megnyitását prognosztizálja a cégvezetés, míg a tranzakciós érték emelkedését az idén egész évben 30 százalékosra becsüli. A vállalat tényadatai és előrejelzései csattanós választ adtak azon kételyekre, melyek szerint a PayPal felfutása csupán átmeneti, és a járvány visszahúzódásával véget ér számára az aranykor.

A digitális átállás visszafordíthatatlan

– mondta Schulman.

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

A magánszemélyek közötti pénzküldésre módot – új hitelkártyával is ellátott – Venmo alkalmazással 51 milliárd dollárt mozgattak meg az ügyfelek, ami 63 százalékkal több, mint egy éve.

A vezérigazgató ugyanakkor nem csupán az imponáló pénzügyi mutatókat és felhasználói aktivitást ecsetelte a gyorsjelentés kapcsán, hanem felvezette a fintechcég menedzsmentjének legújabb elképzelését, az úgynevezett szuperalkalmazást is, amely 40-50 jelenlegi pénzügyi applikációt válthatna ki. A felhasználókat természetesen jutalompontokkal kötnék a tervek szerint a harmadik negyedévben megjelenő szolgáltatáscsomaghoz, de lehetővé tennék a késleltetett fizetést és a QR-kódok használatát is.

Ezenkívül, miután a fizetési szolgáltatók közül elsőként engedélyezték a cég platformján a kriptodevizák használatát, most már saját digitális fizetőeszközük bevezetését tervezik.

A The Block című kriptohírportál szerint már meg is kezdték a tárgyalásokat potenciális partnereikkel, bár a társaság szerint egyelőre nem túl gyakoriak a megbeszélések.

Fintech PayPal kriptodeviza szuperalkamazás Venmo QR
Kapcsolódó cikkek