A BUX index április második felében 42200 pontról kezdett el emelkedni, és jelenleg is tart emelkedő szakasz. Az index két héttel ezelőtt 49400 pontot elérve újabb történelmi csúcsra kapaszkodott, így nagyon közel került a kurzus a lélektanilag is fontos 50000 ponthoz. Ennek a kulcsszintnek az áttörése előtt azonban egy korrekció, illetve oldalazás is kialakulhat a BUX-ban. Jelenleg is a 48100-49400 pontos sávban oldalazik az árfolyam, arra érdemes figyelni, hogy a sávból melyik irányba fog elindulni az árfolyam. 

Április második felében érkezett meg a fordulópont az OTP-ben, és az árfolyam gyors emelkedésbe kezdett. 13000 forintról pattant el a bankpapír felfelé, és június elején már 17000 forintot is megérintette az árfolyam, így a korábbi történelmi csúcsát is sikerült áttörnie a bankpapírnak. Az utóbbi hetekben beszorult egy sávba az árfolyam 16350-17000 forint közé, így jelenleg arra érdemes figyelni, hogy merre indul a kurzus. 17000 forint felett szabad a tér az emelkedés előtt, jelenleg egy erős emelkedő trend jellemzi az OTP-t, de április óta a sokat emelkedett az árfolyam, így egy korrekció is bármikor elindulhat. 

Az év elejétől tartó lejtmenet április második felében ért véget a Mol-ban, ekkor 2000 forintot is megérintette az árfolyam, és egy hirtelen fordulatot követően emelkedés kezdődött. Június közepén már 2450 forintnál húzódó év eleji csúcspontját is megérintette az árfolyam, és kialakított egy ellenállást a szint alatt. Innen lefordult két héttel ezelőtt, és esés kezdődött. 2300 forintnál hirtelen megtorpant az árfolyam, és ismét emelkedni kezdett. Sikerült egy magasabb mélypontot kialakítania az árfolyamnak, és 2450 forint áttörésével az emelkedő trend is megerősítést nyerne.

A Richterben október végén kezdődött az emelkedő trend, a folyamatos emelkedés során több alkalommal sikerült az árfolyamnak új történelmi csúcsra kapaszkodnia. A jelenlegi csúcsát március végén érte el az árfolyam, amikor 9320 forintig emelkedett a kurzus. Április elején azonban elindult egy korrekció, de május végén megtorpant az esés és 7900 forint felett oldalazás kezdődött. Múlt héten azonban elérte a 7900 forintos támaszát az árfolyam, amelynek törésével tovább folytatódhatna az esés. A következő támaszzóna 7500-7600 forint környékén húzódik. 

A Magyar Telekom árfolyama február végétől a 400-420 forint közötti sávban oldalazott. A múlt hét során azonban sikerült áttörnie a sáv felső szélét, amely az emelkedő trend megerősítését is jelentheti. Egy magasabb csúcspont alakult ki a papírban, és tavaly február óta nem látott magasságokba sikerült kapaszkodnia a Magyar Telekomnak. A tavaly október óta tartó emelkedő struktúra folytatódik, a következő erős ellenállás 460 forintnál találtató.