Pénz- és tőkepiac

Újra felszálló ágban a Lufthansa

Izgalmas szintek felett repül már a Lufthansa árfolyama, miután ismét sikerült elrugaszkodnia a 10 euró környékéről. A rossz széria még március elején indult el, akkor hiába járt 13 euró felett a papír, a járványhelyzet nem állt túl fényesen, a befektetők is pesszimistává váltak a hosszú lezárások és az újabb hullámok miatt.

Így 13-ról 10 euróra süllyedt vissza az árfolyam, de innen már többször próbált fordulni a papír, most pedig, úgy tűnik, sikerrel is jár.

Az ötvennapos mozgóátlagot szépen vitte át a Lufthansa a héten, továbbá az említett negatív széria fontos jelzését, a csökkenő trendvonalat is sikeresen törte át az árfolyam.

Persze a mozgóátlag áttörésére már sor került párszor az utóbbi hónapokban, és nem lehet garan­ciát vállalni arra, hogy most sikerrel jár a papír, de a jelek mindenesetre kedvezők.

Az RSI-indikátor még messze van a túlvettségtől, és az is pozitív, hogy a kétszáz napos mozgóátlag nem tört le az utóbbi hónapok korrekciója során. A járványhelyzet berobbanása utáni mélyrepülésből a lassú feltámadás egyelőre kitart, ez most az elsődleges trend.

Fotó: Daniel ROLAND / AFP

Persze az iparág kilátásai még távolról sem olyan erősek, mint a két évvel korábbi júniusban. A változatos korlátozások akadályt gördítenek az utazni vágyók elé, ami miatt hiába tűnik erősnek a kereslet, ez nem tud realizálódni a piacon. A légitársaságok számára így a következő hónapok változatlanul nem a legjövedelmezőbb időszakot hozzák el, sok esetben pedig az előrejelzések terén sem mernek túlzottan optimista feltételezésekbe bocsátkozni a cégvezetők.

A német légitársaság árfolyama így viszont a lassan javuló adatok és a nem túlzott várakozások miatt lassan felfelé kúszhat a félelem falán, persze ehhez az sem ártana, ha nem jelennének meg újabb veszélyes vírusmutációk, és a társadalmi lazítások nem fordulnának a visszájukra.

A Lufthansa technikai képe sokat javult, és a 13 eurós szinteket is megcélozhatja első körben, ha pedig folytatódik az iparág talpra állása, akkor további szintek is elérhetők lehetnek.

Lufthansa
Kapcsolódó cikkek