Pénz- és tőkepiac

Akár jót is tehet a kriptóknak a szabályozás

Vu Csihan kriptomilliárdos beszélt erről az Asia Tech x Sinpapore esemény kapcsán. A befektető szerint a szabályozás hosszú távon segíthet a rosszindulatú szereplők kiszorításában és javíthatja az iparág reputációját.

Vu – aki a Forbes novemberi adatai szerint 1,8 milliárdos vagyonnal rendelkezik – a CNBC-nek nyilatkozott erről. A milliárdos, aki szerint az Egyesült Államok lakosságának 10 százaléka érintkezett már a szektorral arról is beszélt, hogy a szabályozói nyomás erősebb mint valaha.

Fotó: Sputnik

Tekintve, hogy Vu a bányászattal foglalkozó kínai Bitmain volt vezérigazgatója, valóban érezheti ezt a nyomást. Azonban nem csak Kína lép fel egyre szigorúbban a kriptók ellen, de az Egyesült Államok is egyre inkább fontolgatja ezen eszközök szabályozását, Nagy-Britannia pedig betiltotta a legnagyobb kriptotőzsde működését az országban.

A digitális eszközökön elért hozamok után fizetendő adók mérséklésére már létrejöttek olyan szolgáltatások is, melyek 130 és 180 ezer dollár közötti árfolyamon kínálják olyan országok útlevelét, ahol ezen eszközök után nem kell adózni.

Vu szerint ezen országok közül Szingapúr lehet a nyerő, mely egy olyan globális pénzügyi központ, mely nyitott az innovációra. Így nem meglepő, hogy a Binance alapító Csangpeng Csao is odaköltözött vagy épp, hogy a Winklewoss testvérek Gemini nevű vállalata is növeli a dolgozói létszámát az országban, akárcsak Vu legújabb startupja, a Matrixport is ott hozta létre központját. Ugyancsak Szingapúrba költözött az ether alapító Vitalij Bukharin is.

 

ethereum Binance kripto bitcoin Matrixport
Kapcsolódó cikkek