Pénz- és tőkepiac

Elhúzódó csiphiánnyal számol a Daimler

A Daimler megerősítette az egy hete előzetesen közölt 5,42 milliárd eurós üzemi eredményét, egy évvel korábban még 1,68 milliárdos veszteségről számoltak be.

A csiphiány velünk marad a 2022-ben is, emiatt idén és jövőre is kevesebb autó gördül le a futószalagokról –  jelentette be a Daimler, azonnal hozzátéve, hogy ez nem érinti az üzemi profitmarzsukat, mert vezető autómárkájuknál, a Mercedes-Benznél áthelyezték a hangsúlyt a nagyobb haszonkulccsal értékesíthető luxus modellek irányába.

Fotó: Shutterstock

Ola Källenius vezérigazgató a második negyedéves gyorsjelentés publikálását követő elemzői tájékoztatón

a biztonságos csipellátást kulcsfontosságú feladatuknak nevezte, ezen dolgoznak, s 2022-es év már gördülékenyebbnek ígérkezik ebből a szempontból, ugyanakkor az elszabadult acél-, alumínium és rézárak profitromboló hatásait is kezelniük kell még.

A Daimler megerősítette az egy hete előzetesen közölt 5,42 milliárd eurós üzemi eredményét, egy évvel korábban még 1,68 milliárdos veszteségről számoltak be. Globálisan 36 százalékkal több, 736,4 ezerjárművet értékesítettek. Fő piacukon, Kínában az 5,8 százalékos plusszal elért 199,2 ezer autó új negyedéves rekordot jelent. A legdinamikusabba az európai eladások futottak fel, 54 százalékkal 173,5 ezerre.

autógyártás Daimler Mercedes-Benz
Kapcsolódó cikkek