Pénz- és tőkepiac

Marzsin nyomás miatt adták be zárás után a Micront

A Micron amerikai chipgyártó vállalat tegnap zárás után tette közzé gyorsjelentését.

A legfontosabb sorokon rendre megverte a Micron az elemzői várakozásokat – mondta Józsa Bence, az Equilor elemzője, hozzátéve: árbevétel soron 7,42 milliárd dollárral zárta a negyedévet a vállalat, ami 200 millió dollárral haladja meg az elemzői becsléseket. Az igazított bruttó marzsin értéke 42,9 százalékra nőtt, ami 0,9 százalékponttal haladja meg a Wall Street prognózisát, míg az egy részvényre jutó igazított eredmény 1,88 dolláron alakult, ami 16 centtel több az előzetes várakozásnál.

Az igazított bruttó marzsin értéke 42,9 százalékra nőtt, ami 0,9 százalékponttal haladja meg a Wall Street prognózisát, míg az egy részvényre jutó igazított eredmény 1,88 dolláron alakult, ami 16 centtel több az előzetes várakozásnál. 

A menedzsment a jelenlegi negyedévvel kapcsolatban szintén pozitív meglepetést okozott az árbevétel és eredmény várakozásainak közzétételével. A felső vezetés szintén bejelentette, hogy eladja az amerikai Lehi városában lévő gyártóüzemét a Texas Instruments-nek. 

A zárás utáni kereskedésben mégis 2,3 százalékot esett a árfolyama.

A zárás utáni kereskedésben mégis 2,3 százalékot esett a részvény árfolyama.

A negatív piaci reakciót Józsa Bence a menedzsment várakozásaival magyarázta. A cégvezetés szerint ugyanis a következő időszakot tekintve a chipárak emelkedése mellett a gyártók költségei is emelkedni fognak, így a marzsokra némi nyomás nehezedhet majd. És a chiphiány a vezérigazgató szerint 2022-ben is velünk maradhat. 

Micron
Kapcsolódó cikkek