Vegyes kezdés után indexemelkedéssel fejezték be a kereskedést és ezzel két egymást követő nap csökkenését fordították meg szerdán a főbb európai értékpapírpiacok.
A szerdai indexemelkedés elsősorban az előző két nap nagy veszteségeket elszenvedett technológiai részvények visszavásárlásának volt tulajdonítható. A befektetői hangulatot számos nagyvállalat várakozáson felüli negyedéves eredménye fordította meg. A Deutsche Bank, a Barclays, a Santander, a British American Tobacco, a Rio Tinto és más nagyvállalatok nagy, esetenként rekordnagyságú nyereséget jelentettek.

Fotó: AFP

Az európai FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx Europe 600 gyűjtőindexek 0,66 és 0,65 százalékos emelkedéssel zártak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,93 százalékkal erősödött.
Londonban 0,33 százalékkal zárt magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,34 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 1,19 százalékos emelkedést ért el. Milánóban 0,69 százalékos, Madridban 0,41 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a szerdai tőzsdenap.