Az összes fontosabb eredménysoron két számjegyű bővülést ért el az első félévben a Kulcs-Soft. Az ügyviteli szoftvereket fejlesztő és forgalmazó vállalat árbevétele 10 százalékkal nőtt 2020 első hat hónapjához képest, átlépve ezzel az egymilliárd forintot. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon/VG

A forgalom mindhárom termékcsoportban bővült,

a saját termék értékesítések közel negyedével, 180 millió forintra, az egyéb szolgáltatásokból származó bevételek pedig mintegy ötödével, 232 millió forintra nőttek.

A forgalom legjelentősebb részét továbbra is a support szolgáltatások adták, ebben a szegmensben azonban csupán négy százalékkal emelkedtek az eladások, a szegmens 654 millió forinttal járult hozzá a bevételekhez.

Ezzel párhuzamosan sikerült kordában tartani a kiadásokat is, a működési ráfordítások ugyanis a forgalomnál kisebb ütemben, hat százalékkal emelkedtek. Utóbbin belül a személyi jellegű kiadások adták a legnagyobb, 384 milliós tételt, ami 8 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest, és ami a bővülő dolgozói létszámmal függ össze.

Mindezek eredőjeként az üzemi eredmény soron a tavalyit bő ötödével meghaladó, 424 millió forintot könyvelhetett el a Kulcs-Soft, adózott nyeresége pedig ennél is dinamikusabban, 32 százalékkal 388 millió forintra hízott.

A tavalyi – 2019-hez képest egyébként javulást mutató – egész éves nyereség közel kétharmadát ezzel már teljesítette is a szoftvercég.

A társaság a járványhelyzet miatt hibrid munkarendre állt át, a koronavírus azonban a tárgyidőszak eredményét nem befolyásolja érdemben. A társaság folytatta az előző években megkezdett intenzív termék- és szervezetfejlesztési projektjeit. A legfontosabb termékfejlesztési lépések közül az üzletkötőkkel, területi képviselőkkel rendelkező cégek munkáját segítő és digitalizáló Online Sales Rendszer, valamint a partneri és viszonteladói értékesítést támogató B2B e-commerce szolgáltatást emeli ki a jelentés.

A Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett, mindössze 9 százaléknyi közkézhányaddal rendelkező kispapír piacán jól fogadták a féléves eredményszámokat, a befektetők 2,6 százalékkal húzták feljebb az árfolyamot. Az év eleje óta azonban még ezzel együtt is 17 százalékos mínuszban jár kurzus.