Pénz- és tőkepiac

Szingapúr kriptoközponttá válna

Az ország pénzügyi hatósága kiadta az első engedélyt egy szabályozott kriptotőzsde működéséhez, a szerencsés nyertes az ausztrál hátterű Independent Reserve. További engedélyek is jöhetnek, ahogy a városállam fokozza erőfeszítéseit, hogy kripto központtá váljon.

A szingapúri pénzügyi hatóság (Monetary Authority of Singapore, MAS) kiadta az első engedélyt az országban egy kriptotőzsde működtetésére. Az engedélyt az ausztrál hátterű Independent Reserve kapta, de a kripto közösség további cégek számára is zöld jelzést vár – írja a Financial Times.

Fotó: Shutterstock

A városállam szeretne globális kripto központtá válni, és további 170 vállalat jelentkezett a hatóságoknál az engedélyezett működés lehetőségéért, köztük a világ legnagyobb kriptotőzsdéje a Binance, ami – számos más céggel egyetemben – jelenleg felmentést élvez az engedély megszerzésével kapcsolatban.

Szingapúr már korábban is fontos pénzügyi központ volt és az esélyeit növeli a térségben az is, hogy Hongkong, hasonlóan Kína egészéhez igyekszik keményebben fellépni a digitális eszközökkel szemben. Ezzel szemben a városállam igyekszik befogadó módon közelíteni az új típusú eszközökhöz és 2020 januárjában meghozta azt a törvény, ami alapján a MAS a mostani engedélyt kiadta.

Az eseményeket a kriptók támogatói elégedettséggel fogadták és azt várják mely cégek lesznek a következők. Az elhúzódó folyamat mögött a pénzmosási szabályok betartása áll. Hasonló állhat a Binance múlt heti döntése mögött is, mely a személyazonosságukat nem igazoló ügyfelei számára erősen korlátozza a tranzakciók volumenét.

Binance Independent Reserve kripto Szingapúr
Kapcsolódó cikkek