Pénz- és tőkepiac

Nagy változások jönnek a legnagyobb kriptotőzsdénél

A Binance, mely sokáig a kriptokereskedelem "vadnyugati" formáját részesítette előnyben és emiatt számos ország hatóságainál húzta ki a gyufát, a tervek szerint igyekszik jobban megfelelni a különböző szabályozásoknak.

Egy órás virtuális sajtótájékoztatót tartott a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének, a Binance-nak a vezérigazgatója, Csangpeng Csao, aki twiterren foglalta össze az elhangzottakat.

Fotó: Yong Li Xuan / ST / Singapore Press Holdings via AFP

A vállalat elindította az engedélyek beszerzését, ahol ennek léteznek a jogi keretei, a Csendes-óceán és Ázsia, Európa és a Közel-Kelet illetve Latin-Amerika térségében. A kriptotőzsde erőfeszítéseket tesz az ügyfelei megismerése érdekében, ezért 

akik csak a regisztráció verifikálásának alap lépcsőjéig jutottak el, naponta mindössze 0,06 bitcoint vehetnek fel számlájukról augusztus 4. után.

A tőkeáttétes kereskedés során az újonnan regisztrált felhasználók az első 60 nap során maximum 20-szoros tőkeáttételt használhatnak. Ezt követően fokozatosan lesznek elérhetőek nagyobb mértékű hasonló opciók.

Adózással kapcsolatos alkalmazást fejlesztenek. Ezenkívül 

a vállalat szabályozási és compliance területen tapasztalt vezetőket toboroz.

A Binance ellen többek között a brit és olasz pénzügyi felügyelet is fellépett az utóbbi időben, miközben az alapító Csao az innovációra nyitottabb Szingapúrba költözött.

Csangpeng Csao kriptotőzsde szabályozás Binance kripto
Kapcsolódó cikkek