BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Az olaj és az arany ára is csökkent.

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon. A főbb indexek valószínűleg veszteséggel fejezik be a hetet.

  • A DJIA-30 index 0,10 százalékkal,
  • az S&P-500 index 0,22 százalékkal,
  • a Nasdaq Composite index 0,19 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.

A nyitás előtt a DJIA 0,4 százalékos, az S&P index 0,3 százalékos, a Nasdaq 0,4 százalékos heti veszteségben állt.

Fotó: Shutterstock

A tőzsdei befektetőket a Fed jövő heti kamatdöntése foglalkoztatja a leginkább, amitől további részleteket várnak a monetáris politika szigorításának az ütemtervéről. Annál is inkább, mivel a legfrissebb makrogazdasági adatok nem szolgáltattak egyértelmű útmutatással. A kiskereskedelmi forgalom nőtt, az infláció a vártnál nagyobb mértékben enyhült, a munkanélküli segélykérelmek száma meghaladta a várakozásokat, a foglalkoztatás növekedése pedig kiábrándítónak bizonyult.

Az olajár pénteken csökkent. Az amerikai kereskedési idő kezdetén a WTI ára 1,10 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 71,81 dolláron, a Brent ára pedig 0,71 százalékkal csökkent 75,13 dollárra.  

Az arany spot ára 0,20 százalékkal csökkent unciánként 1749,82 dollárra, az eurót 0,06 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1757 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.