Megkezdte a Waberer's International Nyrt. követését az Equilor. Árazási modelljük alapján, Közép-Európa legnagyobb szállítmányozási és logisztikai cége jelentősen alulértékelt a legutolsó kereskedési árhoz képest.  

A szerdán 2 480 forinton zárt. Az Equilor célárfolyama pedig 3 817 forint, 12 havi horizonton.

Fotó: Kallus György / VG

A szerdai piaczárás után a BÉT honlapján is közzétett elemzés szerint a Waberer's részvénybe fektetés által kitettséget építhetünk a magyar ipari növekedés felé, különösen az autógyártás irányába, hiszen a cég legfontosabb ügyfelei ezen iparágban tevékenykednek. A magyar gazdaság és különösen az ipari termelés mindössze megtorpant a tavalyi évben és 2021-ben már jelentős növekedést tudott felmutatni, mely véleményük szerint tovább folytatódhat a következő időszakban.

Az elemzők szerint a vállalat új tulajdonosi struktúrája stabilitást adhat a cég működéséhez. Jellinek Dániel és Wáberer György megjelenése tulajdonosként, mindenképpen pozitívum a jövőre nézve.

 A cég kötvényeit B+-ra minősítettek, mellyel részt vehetnek az MNB Növekedési kötvényprogramjában, várhatóan 60 milliárd forintos kötvénykibocsátással.

A sikeres kibocsátással megszűnne a banki kovenánsok miatti kockázat és megfelelő likviditást nyújtana az innen befolyó összeg.

Hét eleji elemzői kommentárjában a Concorde vételre ajánlotta a Waberer's részvényt, 3 400 forintos egyéves célárral.