Sikeresen lezárta szerdán az Enefi a Random Capital Zrt.-ben korábban fennállt 9,5 százalékos részvénycsomagja átruházását – jelentette be délután a cég.

A zárás következtében a részvények tulajdonjoga átszállt a vevőre, az Enefi pedig  szintén a mai napon megkap 139 millió forint vételárrészletet.

A Random új tulajdonosa vevői biztosítékként visszatartotta az alapvételár 30 százalékának megfelelő összeget, mely összeggel a felek a szerződés szerint később számolnak el egymással.

A vevő vállalta továbbá, hogy 14 munkanapon belül az alapvételáron felül elszámol a Random Capital zárás napján fennálló, szerződés szerint kalkulált készpénzállományának az Enefi részvényeire eső részével. A tranzakció következtében az Enefi részesedése a Random Capitalban megszűnik.

Az Enefi korábban bejelentette, hogy adásvételi szerződést írt alá a tulajdonában álló, Random Capital Zrt. által kibocsátott 54 darab törzsrészvény eladása tárgyában. A szóban forgó részesedést egy 2019-es ügylet alapján 2020-ban szerezte meg 124,5 forint vételár ellenében.

A VG délelőtt már megírta, hogy a Random Capital az Erste Befektetési Zrt. kizárólagos tulajdonába kerül.