Az amerikai chipgyártó kedden zárás után tette közzé a pénzügyi negyedik negyedévére vonatkozó gyorsjelentését. A vállalat 8,27 milliárd dolláros árbevétellel 40 millió dollárral felülteljesítette az elemzői várakozásokat.

A cég bruttó marzsa 47,9 százaléka nőtt az egy évvel korábbi 34,9 százalékról, ezzel 0,9 százalékponttal a Wall Street előrejelzését is megelőzve.

Az egy részvényre jutó igazított profit 2,42 dolláron alakult, ami jelentősebb növekedés a tavalyi 1,08 dolláros szintről és 8 centes felülteljesítés az elemzői konszenzus értékéhez képest.

Fotó: Imaginechina via AFP

A menedzsment pénzügyi első negyedévére vonatkozó előrejelzése azonban jelentősen elmaradt az elemzői becslésektől, mely azt is mutatja, hogy a PC-k utáni kereslet csökkenni látszik a korábbi rekord szintekről

– hívták fel a figyelmet az Equilor elemzői. Amíg a Wall Street 8,57 milliárd dolláros árbevételen 2,56 dolláros igazított EPS-t jósolt, addig a Micron felső vezetése 7,45-7,85 milliárd dolláros árbevételen vár 2-2,2 dolláros igazított EPS-t.

A zárás utáni kereskedésben 3,6 százalékot esett a árfolyama.