Négy másik pályázó mellett a 4iG vezette konzorciumot is nyertesként hirdették ki a Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) által indított, összesen 520 milliárd forintos keretösszegű, ajánlattevőkkel történő keretmegállapodás megkötésére vonatkozó közbeszerzési eljárásban – közölte a társaság a BÉT honlapján.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

A Delta Systems egy nappal korábban jelezte: az általuk vezetett konzorcium is a nyertes pályázók között van.

 Az eljárás a Microsoft .NET keretrendszer alapú és Microsoft Business Intelligence alkalmazás rendszerekre vonatkozó fejlesztési szolgáltatások nyújtására, továbbá Java alapú fejlesztői környezethez vagy Business Intelligence alkalmazás rendszerek fejlesztői környezetéhez kapcsolódó fejlesztési szolgáltatások nyújtására irányult.

Előbbi projekt keretösszege 180 milliárd, utóbbié pedig 340 milliárd forint.

A megállapodások a 4iG közleménye szerint nem kínálnak automatikusan megrendeléseket, a DKÜ által kiszolgált intézmények felmerülő igényeik alapján versenyeztetik újra a beszerzéseket a keretmegállapodásban szereplő szállítók között. A lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökséggel megkötött keretmegállapodások a hatályba lépéstől számítva 60 hónapra, de legfeljebb a fenti szállítási keretösszeg kimerüléséig jön létre.