Pénz- és tőkepiac

Tőkeinjekciót kaphat a Cyberg

A cég kiemelt üzletágát, az AnyUpp kereskedelmi és lojalitásösztönző platformot erősítené.

A gyors piaci terjeszkedés érdekében tőkét vonna be a Cyberg – közölte a pesti börze Xtend piacán jegyzett társaság. A közlemény nem tér ki a megcélzott friss tőke nagyságrendjére.

Fotó: Shutterstock

Amint Rózsa Balázs vezérigazgató megerősítette, a cég a tőkeinjekcióval kiemelt üzletágát, az AnyUpp kereskedelmi és lojalitásösztönző platformot erősítené, amely a vállalatcsoport saját fejlesztésű alkalmazásaként vendéglátóhelyek számára kínál felhő alapú mobil rendelési- és fizetési megoldást, illetve a későbbiekben további szektorok felé is e-commerce szolgáltatásokat nyújthat.

A szolgáltatás nyáron debütált a Cyberg KAJAHU Corvin elnevezésű bemutató éttermében, de még idén további vendéglátóegységekben indíthatják el, zajlik többek között a Cafe Frei kávézókban való bevezetés előkészítése is.

A közlemény szerint az elmúlt hónapokban a vendéglátásban kialakult munkaerőhiány és bérfeszültség tovább növelte az AnyUpp iránti piaci keresletet.

A menedzsment két forgatókönyvet dolgozott ki a tőkebevonásra. Vagy egy egy újonnan létrehozott projektcégbe (SPV), vagy zártkörű részvénykibocsátás révén közvetlenül a tőzsdei társaságba lehet majd befektetni.

A Cyberg másik két divíziója a fintech- és a gaming üzletág.

Kajahu Cyberg AnyUpp
Kapcsolódó cikkek