A Delivery Hero 235 millió dollárért megszerezte a berlini székhelyű Gorillas élelmiszerszállító startup 8 százalékos részvénycsomagját 

– közölte a frankfurti DAX-indexbe nem rég felvett hasonló profilú tőzsdei cég.

Fotó: Shutterstock

A Gorillas alig több mint egy évvel az alapítása után a sokak által hőn áhított unikornisstátuszba került, azaz olyan tőzsdén kívüli technológiai céggé vált, amelynek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. A gyorsan növekvő cég a Reuters szerint 9 országban máris 180 raktárat üzemeltet.

Most zárult a startup eddigi utolsó, azaz harmadik zárt körű tőkeemelése, amelynek során közel 1 milliárd dollárt gyűjtöttek. 

Többek között a kínai Tencent, a DST és a Coatue Management is növelte befektetését a cégben, miután már a márciusi 287 millió dolláros finanszírozási körben is részt vettek mindhárman.

A Delivery Hero szerint a Gorillas jelenlegi értéke – a frissen bevont tőkét figyelmen kívül hagyva – 2,1 milliárd dollárra tehető. 

A Delivery Hero küldetése a gyors globális terjesztése, és úgy látjuk, hogy a Gorillas Európában és az Egyesült Államokban is vezető szerepet tölt be ebben

– mondta Niklas Oestberg, a Delivery Hero vezérigazgatója.

A Gorillas egyébként azzal reklámozza magát, hogy 1,80 eurós átalánydíjért 10 percen belül kiszállítja az alapvető élelmiszereket.