A BlackRock alapkezelő 1,68 milliárd dolláros, részvényenként 10,89 dolláros nyereséget ért el a szeptember végével zárult negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 1,36 milliárd dollárral, illetve részvényenként 8,87 dollárral. A 23 százalékos profitbővüléssel a cég felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A BlackRock bevétele 16 százalékkal nőtt. Míg a működési marzs 38,3 százalékra mérséklődött az egy évvel korábbi 40,2 százalékról.

Fotó: HANNES BREUSTEDT / dpa Picture-Alliance/AFP

Bár a pénzkezelők vagyona és nyeresége az elmúlt évben megugrott, miután a a Fed pénzt pumpált a gazdaságba, s a szárnyalt. Ám a Wall Street Journal szerint a befektetők most aggodalommal figyelik a dagadó inflációt, az amerikai lassulását, a globális energiahiányt és a csődközelbe kínai ingatlanfejlesztő, az Evergrande toxikus adóssághegyét. A feltörekvő piacok beadása és az S&P 500 korrekciója az amerikai tőzsdelap szerint a BlackRock eszközállományának növekedését is visszafogták.

A vállalat jelenleg 9,46 ezer milliárd dollárt kezel, szemben az egy évvel korábbi 7,8 ezer milliárd dollárról.

Amíg év per év alapon bővült a kezelt negyedévről negyedévre nézve, valamelyest csökkent. És a piaci volatilitás miatt az alapkezelő nem tudta elérni a 10 ezer milliárd dolláros lélektani határt, ami Larry Fink vezérigazgató szimbolikus mérföldkőnek tekint. Ennek ellenére a világ legnagyobb alapkezelőjévé vált a BlackRock, elsősorban az indexkövető alapoknak köszönhetően. A riportált negyedévben 75 milliárd dollár volt a nettó friss pénz a BlackRock alapokban.