Az eddigi 4876 forintot is jóval meghaladó, 6152 forintos célárat tűzött ki a Masterplast részvényeire a Dr. Kalliwoda Research hétfőn kiadott elemzésében.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

A német elemzőház frissített, 12 havi árfolyamvárakozása 42 százalékkal magasabb az építő- és egészségipari gyártóvállalat papírjainak múlt pénteki záróáránál.

Az elemzés kiemeli, hogy

a magyar társaság a második negyedévben 51,138 millió euróra növelte forgalmát a stabil ellátási láncra, jelentős készleteire és erős piaci pozíciójára támaszkodva, miközben EBITDA-ját háromszorosára, 8,5 millió euróra növelte, 6,35 millió eurós adózott nyereség mellett.

A Masterplast június végére befejezte eddigi legnagyobb beruházását Sárszentmihályon, melynek eredményeként hosszútávon képes kielégíteni a régiós piaci igényeket az egészségügy számára gyártott, nem szőtt termékek terén. A gazdasági tervek szerint a növekvő kibocsátás versenyképes késztermékeket eredményez majd, a harmadik negyedévben tovább javuló termelési volumennel és hatékonysággal.

A Dr. Kalliwoda Research szerint az idei év teljes forgalma megközelítheti a 186,5 millió eurót. AZ EBITDA-soron 22,2 milliós eredmény várható, melyből 14,3 millió eurós – részvényenként 0,83 euró – adózott eredménye származhat.