Az elsősorban az építőiparban tevékenykedő Épduferr ezzel a kilencedik vállalat, amelynek tőkepiaci bevezetését előmozdíthatja a és a Pénzügyminisztérium közös, európai uniós forrásból megvalósuló pályázata. A Budapesti Értéktőzsde közleménye szerint 

40 millió forint, 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a társaság. 

Az építőipari vállalat a Megakrán, a DM-Ker, a Gloster, az OXO Technologies, a ViVeTech, a NAP, a Polyduct és az Eprolius után a kilencedik, amelynek tőzsdére lépését elősegítheti a BÉT Mentor programja.

Fotó: Shutterstock

A társaság felkészülését és a tőzsdei bevezetés folyamatát kijelölt tanácsadóként a Navigator Investments támogatja, a papír bevezetésére és a kereskedés megkezdésére a tervek szerint legkésőbb 2022-ben kerülhet sor.

A 2004-ben alapított Épduferr fő tevékenysége az építőiparhoz kapcsolódik – elsősorban multinacionális vagy hazai nagyvállalati megrendelők számára végeznek fővállalkozói és generálkivitelezői feladatokat Magyarország egész területén, emellett építőanyag-kereskedéssel is foglalkoznak. A nemzetközi piacra lépést ugyanakkor kiegészítő szolgáltatásai, az idén elindított acélkereskedelem és -feldolgozás révén kívánja megvalósítani a társaság. Többek között ezen lépést is támogatná a BÉT középvállalatok számára kialakított platformján, a BÉT Xtenden tervezett tőkebevonás.

„Ezúton is szeretnénk megköszönni a BÉT támogatását, melynek elnyerésével pozitív visszaigazolást nyert üzleti stratégiánk. Azt gondoljuk, hogy a BÉT Xtend piacán való megjelenéssel társaságunk a középtávú stratégiánkkal összhangban megkezdhet egy dinamikus növekedést, és a tőzsde által biztosított előnyök révén elérjük középtávra megfogalmazott céljainkat” – mondta el Palkovics Milán, az Épduferr igazgatóságának elnöke.

„A tőkeági forrásbevonás vállalati kultúrában való térnyerésének támogatása fontos stratégiai célunk – az, hogy egyre több társaság veszi igénybe a Mentor programot, érzékelteti, hogy jó úton haladunk e tekintetben. Sok sikert kívánok a felkészüléshez az Épduferrnek, bízom benne, hogy hamarosan a BÉT Xtend piacon köszönthetjük a társaságot” – mondta Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese.