Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. árbevétele 32,13, míg adózott eredménye 169,14 százalékkal nőtt az idei első 9 hónapban év per év alapon – tette közzé a társaság a BÉT honlapján.

Az Őrmester gazdasági környezete – a járványhelyzet további javulásával párhuzamosan – a harmadik negyedévben szintén javult. Az első kilenc hónapban három új, jelentős megbízást sikerült elnyerniük.

Három céggel – Medimpex Kereskedelemi Zrt., Wienerberger Zrt., Fiege Szállítmányozási és Logisztikai Kft. – éves szinten összesen 380 millió forint értékű szerződéseket írt alá a társaság. 

Fotó: Shutterstock

Mindeközben a ráfordításokat is sikerült kontroll alatt tartani:

a közvetlen ráfordítások 31,06 százalékos növekedése ugyanis is elmaradt az árbevétel dinamikájától, a közvetett ráfordítások pedig még ennél is jóval alacsonyabb mértékben, csupán 16,61 százalékkal emelkedtek.

Mindezek eredményeképpen, illetve részben a viszonylag alacsony bázisnak is köszönhetően, jelentősen javult a jövedelmezőség: a tavalyi év hasonló időszakhoz képest az 56,86 millió forint átfogó eredmény több mint a két és félszerese bázisnak.

A menedzsment a járványhelyzetet nem csupán kockázati tényezőként értékelte, hanem komplex pandémiás csomag összeállításával az üzleti lehetőséget is felismerte és kihasználta.

Az elmúlt egy hétben 800-ról 1000 forintig emelkedett a kurzusa.