Januárban nyit a régió legújabb Jaguar és Land Rover autókereskedése és szolgáltató központja, miután megtörtént a Váci út 76-80. alatt található szalon műszaki átadása – derül ki az AutoWallis közleményéből. Az autós társaság által hazánkban és a régió nyolc másik országában képviselt két ikonikus brit márka a jövő év elejétől egy olyan több mint 2 200 négyzetméteres komplexumban várja az érdeklődőket, melynek kialakítása során az ügyfelek legmagasabb szintű kiszolgálása mellett a fenntartható működés is kiemelt szempont volt.

A Jaguar és Land Rover márkák legújabb budapesti, a Váci út és Megyeri út kereszteződésében található autókereskedése és szolgáltató központja mindössze 8 hónap alatt elkészült, így szerdán megtörtént az épület műszaki átadása. Az AutoWallis 2020 júniusában vásárolta meg a fejlesztési telket, melyen egy 2244 négyzetméteres épületben indulhat el jövő januárban a két brit márka értékesítése, valamint a hozzá kapcsolódó szolgáltatások.

Fotó: Juhász István András / AutoWallis

Az épületben kialakításra került egy 874 négyzetméteres, 14 jármű kiállítására alkalmas bemutatóterem, egy 11 állásos, 650 négyzetméteres szerviz, melyben egy teljes műszaki vizsgasor is található, valamint egy 720 négyzetméteres terület egyéb kiszolgáló tevékenységeknek (munkafelvétel, raktár, irodák, stb.). 

Antal Péter, az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágának vezetője az átadás kapcsán elmondta, hogy az ingatlanfejlesztés teljes projektköltsége 2,8 milliárd forint volt, melyet az AutoWallis részben a nyáron kibocsátott zöldkötvényekből fedezett. Ennek megfelelően az új komplexum megfelel az AutoWallis Zöld Finanszírozási Keretrendszerében leírtaknak, a beruházás során a fenntartható működést helyezték előtérbe: az ingatlan hőcserélős hűtő-fűtő rendszerrel üzemel, a zöld tetőn elhelyezésre kerülő napelemek második ütemben történő beüzemelését követően az ingatlan az AA energetikai besorolás elvárásait is teljesíti, emellett hét e-töltő várja az ügyfeleket. Antal Péter kiemelte, hogy az ingatlan a régió kiemelkedő Jaguar

és Land Rover szolgáltató központja lesz, megnyitása jól illeszkedik az AutoWallis stratégiájába. Az ingatlan generálkivitelezője a Bernecker Zrt., míg generáltervezője az Aspectus Zrt. volt.