Erősödött a forint pénteken a főbb devizákkal szemben, a hetet az euróval és a dollárral szemben nyereséggel fejezte be, a svájci frank ellenében viszont kissé gyengült.

A forint 0,3 százalékkal erősödött pénteken az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollárral szemben pedig 0,5 százalékkal erősödött.

Az eurót a kora reggeli 359,83 forint után este hat órakor 358,63 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 311,55 forintról 310,09 forintra csökkent, a svájci franké reggeltől estig 341,24 forintról 340,09 forintra ment le.    

Fotó: Shutterstock

A térségbeli devizák közül a cseh korona erősödött még pénteken, a zloty és a román lej viszont kissé gyengült az euróval szemben. A cseh korona így pénteken újabb 0,5 százalékos erősödéssel tetőzte csütörtöki 0,5 százalékos nyereségét, amit a jegybank kamatemelésének köszönhetett. A cseh jegybank ugyanis csütörtöki kamatdöntő ülésén jóval a piaci várakozásokat meghaladó és 24 éve a legnagyobb mértékben emelte meg az irányadó kamatot.

A cseh korona péntek esti jegyzésén 3,8 százalékkal áll erősebben az év eleji kezdésnél. A forint 1,1 százalékkal erősödött az év eleje óta, a lengyel zloty 0,9 százalékkal gyengült, a román lej pedig 1,8 százalékot veszített.