Távozik a Twitter vezérigazgatói székéből Jack Dorsey, a közösségi média platform és mikroblog-szolgáltató társalapítója – tudta meg a CNBC. A médiavállalat a lapnak nem kommentálta az értesülést, a befektetők azonban kitörő örömmel fogadták a közvetlenül az amerikai tőzsdenyitás előtt megszellőztetett hírt, a Twitter árfolyama 11 százalékkal ugrott meg a New York-i tőzsdén.

Fotó: MARCO BELLO / AFP

Dorsey a Twitter mellett jelenleg az ugyancsak saját alapítású Square nevű fintech cég vezérigazgatója is egyben. A Twitter egyik nagytulajdonosa, az Elliott Management azonban már 2020 óta szorgalmazza Dorsey leváltását, mivel a világ egyik legnagyobb aktivista befektetőjeként számon tartott társaságnál nem nézték jó szemmel, hogy a technológiai mogul egy időben két tőzsdei társaságot is irányít.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki léphet a távozó társalapító helyére, a leendő új vezérigazgató ugyanakkor ambiciózus növekedési célokat kell majd teljesítenie. A vállalat korábban közzétett stratégiájában 2023 végére 315 millió napi aktív felhasználóval kalkulál, bevételeit pedig legalább megduplázná abban az évben.