Pénteken érkezik az OTP-csoport harmadik negyedéves gyorsjelentése, a szerda délután publikált elemzői konszenzus szerint igencsak szép profitszámokkal. Ezúttal 13 elemző küldte be a várakozásait az OTP-nek,

ezek alapján 129,6 milliárd forint volt a bankcsoport adózott eredménye,

ha valóban így alakult, azzal sikerült megismételni a második negyedév kifejezetten erős teljesítményét, a tavalyi bázisidőszakét pedig 10 százalékkal felülmúlni.

Az elemzők 5,6 milliárd forintra taksálják a törlesztési moratórium egyszeri eredményrontó hatását.

Ezzel és egyéb korrekciós tételekkel kalkulálva a hitelintézet 124 milliárd forintos számviteli eredménnyel zárhatta a negyedévet, ami az előző negyedévhez képest 2, míg év/év alapon 9 százalékos javulást jelenthet.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A bevételek – 11 százalékkal felülmúlva a tavalyi bázist – 326,6 milliárd forintot tehettek ki, ezen belül a nettó kamatbevételek pedig, ugyancsak 11 százalékkal nőve, 217,5 milliárdot.

A működési költségek csupán 3 százalékkal nőhettek (160 milliárd forintra), míg céltartalékolásra 16,4 milliárdot különíthetett el a bankcsoport.

A szerdai kereskedésben az OTP-részvények 18 600 forint körüli árfolyamon kereskednek, nincs komoly elmozdulás a keddi záróárhoz képest.