Hat forinttal toldotta meg az AutoWallis részvényeire vonatkozó célárat a Concorde, amely immár 171 forintra várja az autókereskedő és mobilitási szolgáltató társaság kurzusát. A frissített árfolyam-várakozás 42 százalékos felértékelődési lehetőséget jelent a szerdai záróárhoz képest, a brókerház ajánlása ezért továbbra is vétel.

A Concorde a társaság meggyőző teljesítményről tanúskodó első kilenchavi jelentése után vizsgálta felül vállalatértékelési modelljét. 

A autósvállalatának árbevétele az első háromnegyed évben 145,4 milliárd forint volt, ami 132 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot, míg az eredménytermelő képességét legjobban bemutató EBITDA több mint a háromszorosára 5,7 milliárdra ugrott.

Fotó: BÉT

A brókercég az első három negyedéves eredményszámok után felfelé módosította az idei évre vonatkozó eredményvárakozását, és az eddigi hat helyett már 6,27 milliárd forintos EBITDA elérését valószínűsíti. Az AutoWallis 2021-es forgalmára vonatkozó becslését ugyanakkor a korábban prognosztizált 202 milliárd forintról 192 milliárdra mérsékelte az ellátási láncok szakadozása miatt. A globális csiphiány a Concorde szerint a jövő év második felében rendeződhet, 2023-tól így új lendületet vehet az autópiac.

A hosszabb távú kilátásokat is optimistábban látja a brókercég, amely 2025-re közel 15 milliárd forintos EBITDA-t és 7,8 milliárdos nettó nyereséget vár az AutoWallistól, az előző prognózisnál némileg alacsonyabb, 394 milliárdos árbevétel mellett is.