A Mészáros Hrvatska d.o.o. alapítója és egyedüli tagja a Mészáros és Mészáros Zrt. lesz, az alaptőkéjét egy darab, 2 0000 kuna névértékű, kizárólag pénzbeli hozzájárulásból álló üzletrész képezi – olvasható az Opus Global közleményében, amelyet a BÉT honlapján tett közzé. A horvát cégnyilvántartásba várhatóan már januárban bekerülő vállalat székhelye Zágrábban lesz, ügyvezetését a Mészáros és Mészáros Zrt. vezérigazgatója, Görbedi László látja majd el.

A Mészáros Hrvatska d.o.o. megalapításának célja a Mészáros és Mészáros Zrt. határon túli üzleti tevékenységének kibővítése az eredményesség és a nyereségesség további növelése érdekében. 

Nagy lehetőségeket rejtenek a hazai kispapírok

Az Opus mellett a PannErgy és a Waberer’s részvényeitől várják a legnagyobb árfolyam-emelkedést az elemzők, de maradt még tartalék az idei év két legjobban teljesítő papírjában is.

A horvátországi leányvállalat feladata elsősorban a horvátországi üzleti lehetőségek feltérképezése, az üzleti kapcsolatok kiépítése, valamint a kidolgozásra kerülő üzleti terveknek megfelelően projektek önálló, illetve közös vállalkozás keretében történő megvalósítása, elsősorban az építőipar területén. 

A leányvállalat tevékenységi körei kiterjednek ipari, kereskedelmi és szolgáltatási területekre, amely jelzi az építőipari szegmensen kívüli üzleti aktivitás lehetőségét is.

Opus: 21 milliárd forintos eredményjavulás

A szerdai tőzsdezárás után közzétette harmadik negyedéves jelentését az Opus Global