Összesen közel 21 milliárd forint értékű megbízásokhoz jutott két, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt közbeszerzési eljárás keretében az Opus Global kizárólagos tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. – közölte az anyacég hétfőn.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A „Görbeháza-Hajdúnánás ivóvíz-távvezeték kivitelezés” elnevezésű pályázaton 7,8 milliárd forintos, a „borsodi vízközmű rendszerek bővítése-kivitelezés” című eljárásban pedig 12,9 milliárd forintos ajánlatával nyert a vállalat.

Horvátországban terjeszkedik az Opus-leány

Az Opus közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Zrt. Mészáros Hrvatska d.o.o. néven hoz létre leányvállalatot az országban. A cég elsősorban építőipari tevékenységet végez majd.

További közleményben jelentette be az Opus, hogy a Konzum Management Kft. részesedése 7,1 százalékról 4,7 százalékra csökkent a tőzsdei cégben, aminek következtében már csupán a Konzum PE Magántőkealap (23,5 százalék), Mészáros Lőrinc (22,9 százalék), valamint a Talentis Group (6,7 százalék) rendelkezik 5 százalékot meghaladó részvénycsomaggal az Opusban.