A Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft. nem szerzett részesedést a DM-Ker-ben – jelentette be a kibocsátó hétfőn este.

Az ügy előzménye, hogy a DM-Ker többségi tulajdonosai – Megyeri Sándor, Bátor Ferenc és a BF Trustee Kft. – még tavaly arról számoltak be, hogy részükre a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft. a DM-Ker többségi tulajdonának megszerzését célzó, több lépéssorozatból álló akvizíciós vételi ajánlatot tett, amit a DM-Ker főbb tulajdonosai el is fogadtak és megkezdték a részvényadásvételi szerződés és opciós megállapodások kitárgyalását. A Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft. az OPUS Global konszolidációs körébe tartozó, közvetett kisebbségi tulajdonában áló társaság.

A következő fejlemény novemberi, ekkor a DM-Ker bár arról számolt be, hogy bár a tulajdonátruházásra irányuló tárgyalások továbbra is folyamatban vannak, de az M1 Nehézgépkezelő tulajdonszerzése az akvizíciós ajánlatában megjelölt 29,07 százalékos részesedési mérték erejéig, valamint a 2021. október 31. napjáig gyakorolható eladási jogát érintő megállapodást nem írták alá.

Hétfőn este pedig a DM-Ker bejelentette, a tárgyalások aláírások nélkül zárultak le, így az M1 Nehézgépkezelő nem szerzett részesedést a társaságban.