A Monopoly társasjátékot gyártó Hasbro részvényei hétfőn a nyitás előtti kereskedésben 3,3 százalékkal 97 dollárra ugrottak, miután a vállalat jelentette, hogy teljes nettó árbevétele 17 százalékkal, 2,01 milliárd dollárra nőtt a negyedik negyedévben, felülmúlva az elemzők 1,87 milliárd dolláros konszenzusát. Az egy részvényre jutó korrigált profit 1,21 dollár lett, szemben a 88 centes elemzői várakozással. 

Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Az ellátási láncok gondjait, az emelkedő nyersanyagárakat és szállítási díjakat sikeresen ellensúlyozta a televíziós divízió növekedése és a termékek magasabb árazása.  A Hasbro szórakoztató üzletágának árbevétele 54 százalékkal nőtt a riportált negyedévben, jelentős részben a Showtime sorozat új epizódjainak köszönhetően. De a Marvel szuperhősfilmek tavalyi visszatérése is támogatta a vállalat bevételi számait. 

A Hasbro azt tervezi, hogy növeli a tv-műsorokból, filmekből és videojátékokból származó bevételeit, s a játékgyártáson túl, a szélesebb piacon is megvetné a lábát, mint szórakoztató cég. 

Az idei évben egyszámjegyű növekedésre számítanak, az elemzői várakozás 3,9 százalék.