Oroszország megtámadta Ukrajnát, a hírre komoly lendületet vettek a tőzsdék, a negatív irányba. Szerdán már lefele tartottak az amerikai börzék, az S&P 500 index 1,8 százalékkal esett, csütörtök reggel a határidős jegyzések további eladási hullámot vetítenek előre. Ha nem változik a helyzet, a vezető amerikai mutató több mint 2 százalék mínusszal indíthatja a kereskedést.

Teljes az összeomlás a magyar börzén is: a BUX 8 százalékot zuhant, az OTP 13 százalékkal szakad.  Az euró-forint kereszt 363-ig emelkedett. 

A szerdai szünet után ismét kinyitott a japán piac, 1,8 százalékkal esett ennek következtében, Hongkong 2,9 százalékkal ereszkedik ma hajnalban, a Shanghai Composite pedig 1,7 százalékkal.

A kőolaj jegyzésára 6 százalékkal nőtt, a brent típussal hordónként 102 dollár felett kereskednek. Emelkednek a nemesfémárak is, az arany például 2 százalékkal. A volatilitást mérő VIX-index 10 százalékkal ugrott. Az európai tőzsdéken rég nem látott mínuszok tombolnak, a német DAX közel 5 százalékot esett a nyitásban.