Közel 3000 forintos célár mellett megkezdte az Alteo részvényeinek követését a Dr. Kalliwoda Research. A német elemzőcég hétfőn kiadott elemzésében 2992 forintra taksálja a megújuló energiát hasznosító magyar társaság részvényeinek értékét, ami a pénteki záróárhoz képest 37 százalékos felértékelődési lehetőséget jelent. 

A jelentős különbség miatt vételre ajánlják a közműcég papírjait.

Az elemzés kiemeli, hogy a vállalat az ESG-minősítéssel rendelkező cégek élmezőnyébe tartozik, a és a kiegyenlítő energetikai szolgáltatások iránti kereslet várható növekedése óriási lehetőségeket jelent a társaság számára.

Fotó: Shutterstock

A Dr. Kalliwoda becslései szerint a társaság bevétele idén másfélszeresére, 66 milliárd forintra ugorhat, de az EBITDA és a profit sorokon is újabb csúcsút dönthet. Előbbit 14,3 milliárd forintra, utóbbit pedig 7,18 milliárd forintra várják. A dinamikus bővülés 2023-ban lassulhat, azt követően viszont ismét erősebb növekedésre van kilátás.

Az EBITDA 2025-re átlépheti a 20 milliárd, az adózott nyereség pedig a 10 milliárd forintot.

Az Alteo papírjai hétfőn kora délutánig 4,1 százalékkal emelkedtek, ezzel felülteljesítőnek számítanak a BUX mezőnyében. A hét eleji ralit a vállalat múlt pénteken ismertetett, gáláns osztalékjavaslata is fűti, amely alapján tavalyi rekordprofitjából részvényenként 103 forint kifizetését tervezi. Ez több mint négyszerese az előző évi részvényesi juttatásnak, és közel 4,7 százalékos osztalékhozamot jelent.