Részvényenként 225 forint kifizetését javasolja a Richter igazgatósága a társaság tavalyi eredményéből, ami a csütörtöki záróráfolyamon 3,2 százalékos osztalékhozamot jelent.

A gyógyszergyártó társaság április 12-én, 14 órakor tartja éves közgyűlését a Budapest Music Centerben, a részvényesek a társaság 2021-es beszámolójának elfogadása mellett ekkor szavazhatnak a javasolt osztalékról is.

Fotó: Róka László

A társaság péntek reggel emellett egy újabb, neuropszichiátriai betegségek kezelésére kiterjedő együttműködést is bejelentett amerikai partnerével, az AbbVie-vel. A megállapodás kutatás-fejlesztési és licenszszerződésről szól, amelynek keretein belül a két gyógyszergyártó új dopamin receptor modulátorokat fognak kutatni, fejleszteni és értékesíteni.

A megállapodás értelmében a felek közösen viselik a K+F költségeket, a Richter pedig mérföldkő bevételekre lesz jogosult a szerződés aláírásakor, illetve a kitűzött célok elérésekor. A szerződést várhatóan 2022 második negyedévében írhatják alá a cégek az előzetes feltételek teljesülése után.