De a 790 millió forintos EBITDA is a konszenzust meghaladó mértékben emelkedett. Az adózott eredmény pedig 416 millió forint volt, ami 256 százaléka az egy évvel korábbinak. 

A profitot, az eredménytartalékban eddig felhalmozott összeggel együtt a tavaly decemberben meghirdetett növekedési stratégia megvalósítására fordítják.

 A társaság célja, hogy a 2021-es pénzügyi eredmény négyszeresét érjék el 4 éves horizonton.  Az organikus fejlődésen túl, további jelentős, ígéretes növekedés előtt álló társaságok akvizícióján is tervezi a Gloster, melynek a létszáma is megnövekedett. A tavalyelőtt év végi 53 fővel szemben tavaly decemberben már 123 munkatárs dolgozott a cégcsoportban.

 

Jó döntésnek bizonyult a tavaly tavasszal bejelentett KingSol akvizíció. A felhő-technológiai cég közel ötödét produkálta a teljes árbevételnek. Míg a tavaly októberben akvirált nemzetközi szoftverfejlesztő társaság, a Minero, a cégcsoport  export árbevételeit emelte a milliárdos szint fölé. Ez a teljes árbevétel közel negyedét jelenti. A felhő üzletágban évi 20 százalékos, míg a külföldi szoftverfejlesztésben évi 25 százalékos növekedést vár a menedzsment. Tavaly leglátványosabban a 2019. novemberében vásárolt TMSI Kft.-ből kialakított kibervédelmi üzletág növekedett, melynek árbevétele közel 250 százalékkal, 546 millió forintra emelkedett. A szegmens éves növekedési éves üteme 20 százalék körül várható.