A Magyar Nemzeti Bank március 8-án hagyta jóvá a DM-Ker korábban kibocsátott és a BÉT Xtend platformra bevezetett részvényeinek szabályozott piacra történő átsorolásához szükséges tájékoztatót.

A határozat értelmében a 126 231 000 darab, egyenként öt forint névértékű, dematerializált törzsrészvény a standard kategóriában lesz elérhető.

A teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás dinamikusan növekszik, emellett több, az építőiparban meghatározó gyártó, például a Bobcat kizárólagos hazai forgalmazója és javítóműhelye.

A társaság 2018-ban mutatkozott be a BÉT lendületesen növekvő, tőzsdeaspiráns középvállalatokat felsorakoztató kiadványában, a BÉT50-ben, majd ugyanebben az évben csatlakozott a BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport által közösen szervezett vállalatfejlesztési képzéshez, az ELITE programhoz. Ezt követően a társaság értékpapírjaival 2020 januárjában indult meg a kereskedés a középvállalati igényekre specializált BÉT Xtend platformon.

„Szeretnénk, ha a vállalat részvényeit néhány év múlva már a prémium kategóriában jegyeznék” – mondta el a szintlépés kapcsán Kocsy Barnabás, a DM-Ker Nyrt. vezérigazgatója.