Bő negyedével ugrott meg kedd estig a Robinhood részvényárfolyama, de a nap során 28 százalékos pluszban is járt a kurzus. 

A befektetők azt követően kezdték el zsákolni az online brókercég részvényeit, hogy bejelentette, négy órával kibővíti a részvénykereskedési idősávot platformján.

A kisbefektetők körében népszerű amerikai fintech cég ügyfelei eddig – keleti parit idő szerint – reggel kilenc és este hat óra között adhattak be ajánlatokat, a jövőben azonban jóval nagyobb szabadságot kapnak e téren, a részvénytranzakciós ügyletek ugyanis reggel héttől este nyolcig teljesülnek majd az alkalmazásban.

Fotó: Shutterstock

A szolgáltató végső soron azt szeretné elérni, hogy ügyfelei idővel a nap 24 órájában kereskedhessenek majd a platformon.

A New York-i Értéktőzsde helyi idő szerint hagyományosan 9:30 és 16 óra között tart nyitva, a hivatalos nyitvatartási időn túl azonban hajnali négy és este nyolc óra között is van lehetőség részvények adásvételére elektronikus csatornákon egyes befektetési szolgáltatóknál.

A Robinhood felhasználói eddig fél órával a hivatalos tőzsdenyitás előtt tudtak üzletet kötni, a zárás utáni kereskedésben pedig még két óráig vehettek részt, ezt terjeszti most ki a vállalat a felhasználókért folytatott kiélezett versenyhelyzetben. A rivális brókercégek közül az Interactive Brokers, a Fidelity és a Charles Schwab ugyanis már eddig is reggel hét és este nyolc között biztosított lehetőséget a kereskedésre.

A Robinhoodnak tavaly év végén 22,7 millió aktív felhasználója volt, melyből 10 milliót 2021-ben vonzott magához a társaság.