A jövő hónaptól szerkeszthetők lesznek a Twitter-posztok. A funkcióra már nagyon régóta várnak a felhasználók, olyannyira, hogy mém is született belőle. A fejlesztés azért is fontos, mert így az esetleges helyesírási hibák vagy tartalmi módosítások miatt nem kell újra közzétenni a bejegyzést, és nem vesznek el emiatt a korábbi interakciók. 

A Twitter stílusos módon a saját platformján közölte a hírt, amely nem sokkal azután érkezett, hogy beült a Twitter igazgatóságába, aki továbbra is vezeti a világ leggazdagabb embereinek listáját. Musk a közelmúltban egy tweet formájában már megszólította a követőbázisát. Azt kérdezte tőlük, szeretnének-e olyan funkciót az oldalra, amellyel utólag szerkeszthetik a posztjaikat és a kommentjeiket. 

A Twitter szerint azonban nem a közvélemény-kutatás hívta életre a fejlesztést, azt már Musk előtt is tervezték.

Fotó: LIONEL BONAVENTURE / AFP

Az új funkció egyelőre csak azoknak lesz elérhető, akik előfizetnek rá. A Twitter Blue havi díja 2,99 dollár. 

A szélesebb közönségnek tehát még várnia kell a szerkesztés gombra, amit jelenleg is tesztelnek. A termékfejlesztők azt egyelőre vizsgálják, hogyan lehetne kikerülni a visszaéléseket, például ha valaki utólag módosítgatja a bejelentését, és ezzel megtéveszti a közönségét. Korábban a Facebookon is voltak már ezzel problémák, például a kriptokereskedés témájában.