Továbbra is vezeti a világ leggazdagabb embereinek listáját. A Tesla és a SpaceX tulajdonosa és a Twitter legújabb igazgatósági tagja ráadásul meggyőző fölénnyel erősítette meg vezető helyét – számolt be róla a CNN.

Az 50 éves Musk teljes vagyona immár meghaladja a 300 milliárd dollárt, amivel már több mint 100 milliárdos előnnyel vezeti a Forbes listáját a második helyen álló Jeff Bezos előtt. A Musk–Bezos-verseny az űriparban is kiélezett, de a SpaceX és a Blue Origin viadalában is a dél-afrikai üzletember cége áll jobban.

Fotó: DAVID MCNEW

Musk vagyona több mint a duplája a Berkshire Hathaway vezérigazgatójáénak, Warren Buffettének. A 91 éves Buffett 1941-ben, 11 évesen kezdett vállalkozni, vagyona jelenleg körülbelül 125 milliárd dollár.

Bill Gates 136, Steve Ballmer 100, Larry Page 120, Sergey Brin pedig 115 milliárd dollár felett rendelkezhet.

Elon Musk ezzel a pénzzel megvehetné mind a 32 NFL-csapatot (a Sportico adatai szerint együttesen több mint 112 milliárd dollárt érnek), és még mindig maradna közel 190 milliárdja.

A Tesla-vezér vagyona csak 35 milliárd dollárral kisebb, mint szülőhazája, Dél-Afrika GDP-je. Ugyanakkor meghaladja Kolumbia, Finnország, Pakisztán, Chile és Portugália GDP-jének értékét, és majdnem duplája a magyar bruttó nemzeti értéknek.