A Goldman Sachs egykori bankára szerint bizonyos, hogy hamarosan eljön a aranykora. Úgy véli, hogy ha a Fed esetleg szünetelteti a kamatemeléseket, a bitcoin akkor sem áll meg, és töretlenül drágul majd. Ezért Novogratz cége, a Galaxy Digital töretlenül vásárolja a digitális eszközöket, és egyre erősebben van jelen a kriptopiacon.

A Bloomberg szerint az üzletember egy konferencián egyenesen azt mondta, hogy ha a gazdaságok lassulni kezdenek, és a Fed nem emeli tovább a kamatokat,

egészen a „Holdig drágulhat” a legismertebb kriptoeszköz.

A kriptohívők egyébként is szívesen használják a „Holdig megy” kifejezést, amikor a bitcoin jövőbeli pályájáról beszélnek.

Fotó: Shutterstock

Novogratz hozzátette, hogy sokszor imádkozik azért, hogy az amerikai gazdaság irányítói ne térítsék el erről a pályáról. Elmondta azt is, hogy vannak olyan orosz barátai, akik az elmúlt időszakban szinte csődbe mentek. Bízik benne, hogy ugyan a dollár erős marad, de a zöldhasú helyett a bitcoin „megy a Holdra”, ugyanis a dollár mértéktelen erősödése az egész nyugati régiót destabilizálhatja.

Novogratz tehát azt sem zárja ki, hogy a bitcoin eléri az 500 ezer, de akár az egymillió dolláros árat.

Ugyanakkor ilyen mértékű áremelkedésre 5 éves távlatban számít a guru.

Az árfolyam alakulása egyelőre nem támasztja alá Novogratz jóslatát. A bitcoin mindenkori árcsúcsát november 10-én érte el, 69 ezer dollár fölött, azóta azonban lejtőre került, 35 ezer dolláron is járt januárban, most 43600 dollár körül jegyzik.

A Bitcoin piaci értékét 834 milliárd dollárra becsülik. Elemzők szerint érthető Novogratz elkötelezettsége, ugyanis cége, a Galaxy Digital a megoldások, és kriptoeszközök globális szolgáltatója, az intézmények számára.