Noha a szvasztika valóban jóval régebb szimbólum, mint a náci Németország, a második világháború óta a legtöbb embernek nem a hindu mitológia jut az eszébe arról. Ezt nem vette figyelembe a Binance, melyet a világ legnagyobb forgalmú kriptotőzsdéjének tartanak, amikor élt azzal a lehetőséggel, hogy saját emojit tervezzen magának a Twitteren – írja a CNBC.

A központi irodával vagy épp fizikai címmel nem rendelkező, ám napi sokmilliárd dolláros forgalmat lebonyolító, számos ország által támadott kriptotőzsde által megálmodott, a #Binance, #BNB és más hashtagek mellet megjelenő emoji, mely április 20-án indult volna útjára ugyanis a horogkereszttel mutatott kellemetlen hasonlóságot. Tekintve, hogy ezen a napon született Adolf Hitler is, az emoji indulása még inkább szerencsétlennek mondható.

A Binance szimbóluma ugyan nem volt megdöntve mint a nácik horogkeresztje, így talán tényleg a hindu vagy buddhista spiritualitás ihlethette, de a vállalat végül mégis bocsánatot kért és eltávolította az emojit. Az által felvásárolni kívánt Twitter részéről sem tűnt fel senkinek a hasonlóság.

A Binance a CoinGecko adatai szerint naponta több mint 18 milliárd dollár értékben bonyolít le tranzakciókat, bár versenytársaihoz hasonlóan azt nem lehet tudni, hogy ennek mekkora része valódi.