Ingyenesen ajánlott földterületet Elon Musknak egy texasi farmer, aki azt reméli, hogy az üzletember által megszerzett Twittert Texas középső részébe csábíthatja – írja a Fox Business hírportál.

Elon, költöztesd a Twittert a texasi Schwertnerbe. Austintól 38 mérföldre északra, Williamson megyében 100 hektárt adunk neked ingyen

– tweetelte a városa nevével azonos vezetéknevű Jim Schwertner, aki amellett, hogy jelentős földterületekkel rendelkezik egyúttal a Capitol Land & Livestock mezőgazdasági cég elnök-vezérigazgatója is.

Twitter
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP


A régóta farmerként is gazdálkodó Schwertner, aki ajánlatával a helyi média figyelmét is felkeltette, azt állítja, hogy egyetlen célja, hogy segítsen a közösségének.

Nagyon komolyan gondolom az ajánlatot

– mondta a gazdálkodó csütörtökön a Fox Businessnek, megjegyezve, hogy az általa felajánlott földterület több millió dollárt ér.

Schwertner hangsúlyozta, hogy a birtok elhelyezkedése tökéletes lenne Musk számára, aki Tesla székhelyét is áttette Texas középső részére a kaliforniai extrém megélhetési költségekre tekintettel. Megjegyezte, hogy a város „gyorsan növekszik”, az előrejelzések szerint 2050-ig további 450 ezer fővel gyarapodik a lakossága.

Ráadásul ellentétben Kaliforniával, a Twitter jelenlegi székhelyével, az Austintól északra fekvő vidék „megfizethető lakóhelyeket” kínál – mutatott rá a farmer.

A földterület, amelyre a Twitter építkezhetne, jelenleg „főként mezőgazdasági művelés alatt áll” – ismerte el Schwertner, de rámutatott, hogy jó infrastruktúrával és az I-35-ös autópályához jó hozzáféréssel is rendelkezik.

A farmer kiemelte még, hogy a környék 

nagyon konzervatív, jó munkaerővel és okos emberekkel.Nem a texasi agrárszakember azonban az egyetlen, aki megpróbálta Muskot a környékére csábítani, korábban Lenny Curry, Jacksonville polgármestere is üzent a dél-afrikában született üzletembernek, hogy vigye Floridába a Twittert.