A Boring Company, mely alagutak fúrásával oldaná meg a közlekedés problémáit, szerdán újabb finanszírozási kört jelentett be, melynek keretében 675 millió dollár tőke áramlott cégébe 5,675 milliárd dolláros értékelés mellett – írja a Reuters.

A pénzt az austini központú vállalat a mérnöki, üzemeltetési és gyártási munkaerő növelésére kívánja fordítani, hogy kibővíthesse Loop nevű projektjeit. A finanszírozási kört a Vy Capital és a Sequoia Capital vezetik, de számos más kockázatitőke-alap is részt vesz benne.

Fotó: Robyn Beck / AFP

A cég által épített első, kereskedelmi célú alagút tavaly júniusban nyílt meg Las Vegasban, mely a város konferencia-központjában emberek által vezetett Teslákkal szállítja az utazni vágyókat, ám a későbbiekben Musk vákuumalagutakban közlekedő fülkékben szállítaná az utasokat. A következő alagutakat Floridában fúrhatja meg a cég, de kezdetben valószínűleg ezekben is Teslák közlekednek majd.

Fotó: Ethan Miller / Getty Images

A dél-afrikai származású milliárdos, aki szerint a cég neve (magyarul unalmas vállalat) a szükséges, ám nem feltétlenül izgalmas küldetésére utal, rendszeresen tűnik fel vad ígéretekkel a médiában, ám ezek inkább a másik két cégéhez, a Teslához és a SpaceX-hez kapcsolódnak. 

A Boring Company korábban a vállalat logójával ellátott sapkák és lángszórók árusításával is bevételekhez jutott.

Az utóbbi időben pedig a Twitter felvásárlását célzó törekvésével keltett hullámokat, közben megsértve az amerikai tőzsdefelügyelettel (SEC) kötött megállapodását. Az üzletember a közösségimédia-cégben történő részvényvásárlásai közben is törvényt sérthetett, ám a világ leggazdagabb embereként továbbra is 

számíthat arra, hogy a hatóság kesztyűs kézzel bánik vele, és újabb jogsértésének sem lesznek komoly következményei.