Sikeresen lezárta a szlovén Avto Aktiv tevékenységének átvételét és ingatlanjainak felvásárlását az AutoWallis-csoport, így mostantól kizárólag a piac fejlesztésére és a további növekedésre koncentrálhat a tavaly rekordévet teljesítő magyar vállalat. 

Az akvizíció azért is fontos mérföldkő a cégcsoport történetében, mivel az Avto Aktiv 2021-es 46 millió eurós árbevétele az eddigi tranzakciók között is jelentősnek mondható, és megközelíti a társaság 2021-es árbevételének 10 százalékát. 

Ezt az eredményt az Avto Aktiv 795 új és 458 használt autó eladásával, valamint a hozzá kapcsolódó szerviz- és egyéb szolgáltatásokkal érte el.

Fotó: MÓRICZ-SABJÁN SIMON / VG

Az AutoWallis eddig két sikeres akvizíciót hajtott végre Szlovéniában, így az ország kiskereskedelmi autópiacán jelentős szereplővé vált: 5 városban 4 márkát értékesít, és további márkák bevonásának, valamint újabb akvizícióknak a lehetőségét vizsgálja.

A magyar társaság 2020-ban vette át az ország legnagyobb, egyben Ljubljana egyetlen BMW-márkakereskedését, amivel belépett a helyi gépjármű-kiskereskedelmi piacra is. A csoport emellett a szlovén piacon az Opel, a Jaguar és Land Rover márkák kizárólagos márkaképviseletét látja el. 

Antal Péter, az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágának vezetője elmondta, hogy az újabb szlovén felvásárlás zárását követően a társaság által öt városban és hat telephelyen történő értékesítéssel a BMW és Mini márkák esetében több mint 50 százalékos részesedéssel van jelen az ottani piacon. A cégvezető rámutatott, hogy a szlovén kiskereskedelmi piacon történő növekedés az organikus mellett újabb autómárkák bevonásával is történhet, melyek lehetőségeit jelenleg is vizsgálják.